|
|
nincs benne semmi meglepő sznyvsz,mert a farostlemez leginkáááááább a szekrények hátfalához használatos 
|
|
|
|
|
|
|
|
Gratula 
|
|
|
|
|
|
|
|
Halló Kollégák,
ha Volvóról, Volvóra cseréltél, akkor nincs olyan nagy baj 
|
|
|
|
|
|
|
|
Sziasztok,
sikerült tegnap elhozni az autót. 
viszont kellene valaki aki otthon van az s80 elektronikájában,esetleg tudtok ajánlani valakit?
köszönöm
|
|
|
|
|
|
|
|
Dizeles írta:
Jóeste Mindenki!
A legújabb szerzeményemet megtekinthetitek a képeimnél.
Hö, nem mondod! Gratula hozzá!  (Van egy hírem, egyik munkatársamat ezzel az offos márkával elsodorta egy hónapja a cégünk előtt egy másik gép, totálkár. A motorja felújított, az ép, gondolom gombokért megszerezhető, ha érdekel.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hamarosan jön az S70 R.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alex Raps írta:
Ez most komoly v. csak tréfálkoztok? :o
Ez neem viccz, ez koomoly!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szerintem nem kell előre bejelentkezni most is jártam arra szinte üres vót.
Szép estét
|
|
|
|
|
|
|
|
Hamarosan jön az S70 R :)Jövö héten viszik a vasat 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vagy húszféle cuccról van szó. Egy-kettő esetében még azt mondanám hogy persze, akcióznak, vagy már éppen nem akcióznak, de itt többről van szó...
A Coca Cola ára az alkalmankénti akcióktól eltekintve tök stabil, én gyakorlatilag két-három naponta vettem egy üveggel, szóval láttam is az ingadozásokat mg akciókat, 279-ről 309-re emelték. Kb ez a tendencia a többinél is...
Oszt akkor a Nagy Klotyópapír Összeesküvésről még nem is beszéltem :-DDD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nem tudom az emailcímed, uh megírtam a számom a wiwes üzenetben.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jóeste Mindenki!
A legújabb szerzeményemet megtekinthetitek a képeimnél.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja, bizony, itt egy ösmerősnek pont így vitték el a cuccost a házától :-/
Illetve nem itt, hanem Büdipesten.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amúgy szép estet a díszes társaságnak!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Géza bá írta:
Lehet, hogy rossz helyre lett lerakva, de szépen!
Na igen de ez nem vigasztal, főleg úgy, hogy valószinüleg a kőmérges is csúszik egy hetet. A logisztikusról meg annyít, hogy mondtam nekik kisebb platóssal hozzák ki a beállás és lerakodás miatt. Erre megjelentek egy 8 m-s szólóval, amely nem volt képes a szűk utcában ráfordulni a bejáróra. A KCR + eddig ért. Még örülhetek, hogy kapun belül van, mert az utcáról tuti ellopnák.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jóestét SE!
Gszilag: küldenél egy telefonszámot a mélemre? Lécci. Valamikor lehet felhívnálak, ha nem probléma... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fargo írta:
Kis érdekesség: február 15-én felírtam a nagybevásárlás alkalmával néhány termék árait. Fogkrém, kóla, wc papír, mosópor, effélék. Most megtaláltam a cetlit, 6 hónap alatt minimum 10, de sokszor 15-20%-ot emelkedtek a tecsó árai. Mekkora inflációról beszélnek? 6-8%? Meg a kis faxom...
Azt halkan hozzátenném, hogy a hiperekben bizonyos termékek ára a berendelt mennyiségtől és az épp aktuális akcióktól is nagyban függ. Egyszerű példa erre: a LIDL-ben x. héten 79ft volt a 1,5l-es mentes Aquarel. A következő héten már 99ft volt, de az x+2. héten megint 79ft. Ettől függetlenül: "Csak most sok a veszedelem.(...)Amilyen infláció folyik most ebben a rendszerben..."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Urak, mennyi idővel előtte kell asztalt foglaltatni? Egyáltalán így hárman/négyen elmegyünk, vagy majd máskor feldobjuk újra, hátha többen jönnének?
Husom írta:
Jónap Urak!
Akkor ki jönne csütörtökön Branco-ba sztékot zabálni?
1. I. ovlov
2. Zoli855
3. Husom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kis érdekesség: február 15-én felírtam a nagybevásárlás alkalmával néhány termék árait. Fogkrém, kóla, wc papír, mosópor, effélék. Most megtaláltam a cetlit, 6 hónap alatt minimum 10, de sokszor 15-20%-ot emelkedtek a tecsó árai. Mekkora inflációról beszélnek? 6-8%? Meg a kis faxom...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Itt sem volt olyan messze a havazás, bonyek, 4 fok volt iccaka oszt esett a zesssssső =8-O
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ez most komoly v. csak tréfálkoztok? :o
|
|
|
|
|
|
|
|
Northface írta:
Cidrizős szép jó reggelt!
Székelyföldön Hargita megyében helyenként már elég komoly hó van! Nem is tudom, hogy ez jó, vagy rossz hír Állítólag ott az augusztusi hóesés is teljesen normális dolog!
Jó napoT5 evribodri !
...meg az is,h cigánygyerekek potyognak az égből 
|
|
|
|
|
|
|
|
Csütörtököt mondok 
|
|
|
|
|
|
|
|
Kulimász kulimász.
Alex Raps írta:
Nem cement az, hanem zsákos vakolat. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Nem cement az, hanem zsákos vakolat. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köszi, a héten hívlak, hogy mikor lenne jó... Szerintem csütörtök pl, vagy 7vége!
|
|
|
|
|
|
|
|
zabálni csak te 
|
|
|
|
|
|
|
|
Sas, megvan a cemented.
Madár6 írta:
Szerencsére semmi betegség vagy sérülés, csak egy béna logisztikus miatt alakult ki az alábbi állapot: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jónap Urak!
Akkor ki jönne csütörtökön Branco-ba sztékot zabálni?
1. I. ovlov
2. Zoli855
3. Husom
|
|
|
|
|
|
|
|
Sziasztok!
Köszönöm! Töltés rendben, akkor betankolok helyzetjelző izzókból 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1029 Budapest, Töhötöm vezér utca 5.
+36 20 326 4758
Mielőtt jössz, hívj fel.
|
|
|
|
|
|
|
|
Géza bá írta:
Micsoda éleslátás!
Igen készen vagyok vele. Dani tett is fel képet róla egy fórumos hozzászólásában. Tudod ő protekciós és neki már van! Az is igaz, hogy az első párat Toxic kapta. Neki még nálam is előbb volt
Hova, és mikor tudnék elugrani értük?
|
|
|
|
|
|
|
|
Micsoda éleslátás!
Igen készen vagyok vele. Dani tett is fel képet róla egy fórumos hozzászólásában. Tudod ő protekciós és neki már van! Az is igaz, hogy az első párat Toxic kapta. Neki még nálam is előbb volt 
|
|
|
|
|
|
|
|
Northface írta:
Székelyföldön Hargita megyében helyenként már elég komoly hó van! Nem is tudom, hogy ez jó, vagy rossz hír Állítólag ott az augusztusi hóesés is teljesen normális dolog!
Úgya!
Sakálatos jóreggelt!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gézabá! Néhány hozzászólásból arra következtettem, hogy amíg külhonban regenerálódtam, elkészültek a rendszámtábla keretek... Jók a meglátásaim-e?
|
|
|
|
|
|
|
|
Székelyföldön Hargita megyében helyenként már elég komoly hó van! Nem is tudom, hogy ez jó, vagy rossz hír  Állítólag ott az augusztusi hóesés is teljesen normális dolog!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szarul, és köszönöm, igen. Kafa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lehet, hogy rossz helyre lett lerakva, de szépen!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hogy vagy, megkaptad a cuccot?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eredményekben gazdag, szép jó reggelt kívánok minden kedves Volvós kollégának.
|
|
|
|
|
|
|
|
Alex Raps írta:
Úristen! Mit vakoltok ki. Egy vagy két házat?
Madárfészket... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az S60-ason is ilyenek sajnos, ott is egy áramkörön van egy lámpán belül két helyzetjelző. Amikor az egyik kiég és kicserélik, akkor a másik "gyengébb" lesz és a feszültségkülönbségtől rögtön kiég. Lehet nem szakszerűen fogalmaztam, de a lényege ez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az izzó "fogyasztása" nem csak a V70 hibája. Sok Volvó ugyan ezt csinálja! A 40-es sorozat 96-tól 2004 ig a hátsó helyzetjelzőket eszi, főleg ha pörgeted a gépet. Kéthavonta 1-2 db izzót fogyaszt, de ezt kibírom, mert ezen kívül nekem hál ist semmi bajom a kocsival
|
|
|
|
|
|
|
|
Úristen! Mit vakoltok ki. Egy vagy két házat? 
|
|
|
|
|
|
|
|
kissé szegényes a felhozatal ezen a tüzépen 
|
|
|
|
|
|
|
|
18,5 M Ft-ért nem semmi.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szia
Kihúzhatod a telefonmodult nem lesz semmi gond, a fejtámlahangszóróra simán rá tudod kötni a mikrofonra viszont nem. Oda másikat kell használnod.
Üdv
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szia, szerintem keresd itt a fórumon Zoli855-öt, jól dolgozik, korrekt srác.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne aggódj, előbb vagy utóbb kapsz választ! Nyár vége van, iskolakezdés. Sokan most jöttek vissza szabadságról és próbálják magukat utlérni. A munkahelyükön elsősorban és persze itt is. Ehhez kell hagyni nekik egy kis időt. Szóval legyél türelmes.
A kérdést olvastam tegnap, de miután nem értek hozzá (mint ahogy semmi máshoz sem  ) elcsodálkoztam rajta nagyon. Igaz nekem V70 van, de Volvo ez is - az is. Az enyémben is van gyári telefon, oszt bementem a kedvenc mobilszolgáltatómhoz, kértem-vettem egy autóskártyának nevezett kis izét, amit betettem a helyére és kész. Azóta is működik rendesen.
Most megkerestem közben a kezelési kézikönyvét az autómnak és ott bizony két sávosnak írja a telefont (vagyis 900/1800). Nehezen tudom elképzelni, hogy a tiédben nem ilyen lenne.
Talán jó lenne, ha a szakiknak adnál bővebb információt. Mondjuk évjárat. Esetleg egy kis fotó a kérdéses telefonról/középkonzolról. Vagy/és alvázszám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jóeste Mindenkinek!
Nagy tisztelettel kérnék szépen javaslatokat T.márkatársaktól: S40 felemelés-alábújás : féltengely, összekötők,felfüggesztés megnézése,ellenőrzésre.
Igény:hozzáértő,gyors és olcsó (hát persze...)
Előre is köszi!!!!!!!!! Atyus
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jó napot mindenkinek!
Tagnap írtam egy kérdést, de sajna nem kaptam rá választ. Beillesztem újra hátha valaki tud segíteni...
"Egy újabb kérdésem volna. Az S60-asomban van gyárilag beépített telefon. De sajnos csak 900-as GSM hálózatot támogat így gyakorlatilag használhatatlan. Vettem egy Bluetooth kihangosítót, ezt szeretném rákötni a gyári telefon hangszórójára (ami a fejtámlában van) illetve a mikrofonjára (ami ha jól vettem ki akkor elöl a fenti lámpák burkolatába van szerelve).
A kérdés: eltávolíthatom büntetlenül a telefon modult, vagy sírni fog a computer? Illetve van esetleg valakinek telefon modulról műszaki leírása (még nem szedtem szét)? Legfőképp az érdekelne, hogy melyik kábel a mikrofon (a fejtámla hangszóró csatlakozóját megtaláltam már az ülés alatt)."
Tamás
|
|
|
|
|
|
|
|
Akinek kislámpás 850-ese van annak nem egyszerű a csere.  Szerencsére olyan sűrűn nem kell hozzányúlni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az a helyzet, hogy ez is a lexarom kategória. Majd ha fáj vagy vérzik akkor elmegyek. Bennem ne turkáljon semelyik "orvos"
A jómúltkor is 3 hónapon keresztül járkáltam orvostól orvosig, és semelyik ( tényleg semelyik!!!) nem tudta megmondani, mi az a CK amit laboron kimutattak. Aztán itt szeretett Dr850-ünk mondta meg mi is az.
Amúgy annyira nem kell félteni, évente-kétévente kötelező kivizsgáltatni magunkat.
|
|
|
|
|
|
|
|
fargo írta:
Azé' mondom, ez így merőben furcsa. Én jól kivizsgáltatnám, mert a doktorok egy része sajnos kókler, és hajlamos a gyomorrákot tüdőgyulának kezelni (ooopsz, nicsak, meghalt a nagyapám?), kezdődő gyomorfekélyre sok citromos teát rendelni (hoppácska, majdnem elvitte az apám?), meg skarlátot bélhurutnak diagnosztizálni (hopplá, ebbe majdnem én döglötem bele egyévesen), meg effélék. Szóval manapság csak azt lehet nekik elhinni amit legalább három kipróbált kuruzsló állít egymástól függetlenül, mindenféle vizsgálatokkal alátámasztva. Könnyen lehet hogy totál más bajod van, csak valami nagyokos rámondta a tipikus tejérzékenységet, te meg most itt xopol, miközben nem is az a bajod :-/
Jó napoT5 evribodri,
igen nagy az esély rá,h a 3 egymástól független dokee 3 különböző diagnózist fog felállítani 
|
|
|
|
|
|
|
|
Nem vatyok, de nem is állítottam soha!
Sajnos azonban (egy kicsit komolyra fordítva) fargonak kell igazat adni és hallgatni rá. Lehetne százával sorolni példákat az orvos "bakikra".
Lényeg az, hogy most máá 40 vagy, megkomolyodtál és jól elmész egy-két-három alapos kivizsgálásra! Egy pár hét múlva fargoval kikérdezünk és ha... de nem is folytatom. Jobb ha nem kerülsz a szemünk elé!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
köszönöm, ezeket mind-mind tudom, ráadásul liquid leather-em nekem is van.
a problémám, hogy a garázsban tárolás közben penészfolt jelent meg a bőr egyes részein, és ennek eltávolítását tervezném... mellesleg érdekes, hogy ez az utóbbi 2-3 hétben termelődött, előtte gyak. egy évig semmi nem volt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izzócsere a 480-ban még istenes, ahhoz képest hogy mekkora xopás a 850 tompítottját cserélni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaaaa, hogy így :-D
Hát figyu, az lehet bármi más is, nem feltétlenül tejallergia. Én azé' megnézetném, mert ilyen vén korban, mint amiben te vagyol (*futááás*) a férfiaknál előállhat egy csomó olyan betegség, ami most még csak enyhe meg gyógyítható, de pár éven belül oda vezet hogy csúnya halált halsz bele...
Most má' vigyáznod kell magadra, nem vagyol 20 éves csitri. Vizsgáltasd ki!
|
|
|
|
|
|
|
|
Miért kell egy bőrkárpitot lemaratni?
Léteznek már ennél kíméletesebb módszerek, példának okáért a különféle bőr tisztító és ápoló kemikáliák. Van a Volvonak is sajátmárkás cucca erre a célra.
Jut eszembe! A lap tetején van egy menüsor. Ott találsz olyat, hogy Volvo közösség, ott meg keress egy olyan topikot, hogy Legutolsó hozzászólások (bal oldalon találod) és meglátod ezt Bőrápolás ? Szerintem ott mindenre kapsz választ.
Szeretném ezúton is felhívni a K.Kollégák figyelmét, miszerint a volvowiw-nek rengeteg egyéb jó, mi több kiváló része van a Fórumon kívül is. Nem csak érdemes, hanem egyenesen kötelező ott is, azokat is böngészni!
|
|
|
|
|
|
|
|
Igen, a bőrnek az határozottan megárt.
Meg kell venni a Glyptone Liquid Leather bőrtisztítóját, oszt azt használni, néhány ezredesbe fáj mindössze. Gugli a barátod 
|
|
|
|
|
|
|
|
fos kókusz, pár hete még volt köze a volvóhoz... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Osztán milyen ez az offos autó?
|
|
|
|
|
|
|
|
Nem vatyok komoly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hasonlóan Hozzád, én sem bízom a zorvosokban. Nagy részüket beképzelt majomnak tartom. Bocs a kivételnek, de sok rossz tapasztalat. Nem mentem el orvoshoz, hanem próbálkoztam ezzel meg azzal. A végén ez maradt, mióta nem eszem tejterméket, nincs hasmenés. Utánaolvastam, szinte kivétel nélkül azokat a tüneteket sorolták fel, amik nálam is voltak. Ennyi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Azé' mondom, ez így merőben furcsa. Én jól kivizsgáltatnám, mert a doktorok egy része sajnos kókler, és hajlamos a gyomorrákot tüdőgyulának kezelni (ooopsz, nicsak, meghalt a nagyapám?), kezdődő gyomorfekélyre sok citromos teát rendelni (hoppácska, majdnem elvitte az apám?), meg skarlátot bélhurutnak diagnosztizálni (hopplá, ebbe majdnem én döglötem bele egyévesen), meg effélék. Szóval manapság csak azt lehet nekik elhinni amit legalább három kipróbált kuruzsló állít egymástól függetlenül, mindenféle vizsgálatokkal alátámasztva. Könnyen lehet hogy totál más bajod van, csak valami nagyokos rámondta a tipikus tejérzékenységet, te meg most itt xopol, miközben nem is az a bajod :-/
|
|
|
|
|
|
|
|
üdvözlet mindenkinek.
ismét betévedtem, tudom ez nem jó hír:)
(ja a laktóz intolerancia simán kialakulhat ilyen idős korban, sok ismerősöm járt/van így)
rövid kérdés: a sakker bőrülésének vajon megárt-e ha valami klór tartalmú vízzel mosom le (hypo, domestos ilyesmi)?... 
neten nézelődtem, de nem találtam okosat.
köszi
egyébként Volvo még mindig pihen, a cégest (ami nem volvo) meg olajkályhára cserélték, bár szerintem gázolaj továbbra is a traktorba való  , de a csendes hangja (130-as tempónál csak 2400 körül forog, míg ugyanez az autó benzines motorral 4200-t pörgött), meg az 5 liter alatti fogyasztása elgondolkodtató erősen...
|
|
|
|
|
|
|
|
fargo írta:
Abban nem hiszek, Páppá, hogy neked 40 évesen ez derült ki. Ott valami sántít. :-D
Mi sántít ebben? Egészen egyszerűen eddig eltitkolták előle. Gondolták, hogy hát máá 40 éves, talán megkomolyodott annyira, hogy elmondhassák neki. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Gondolom nem vígasztal, de az enyém is fogyasztja. Bár gyorsan lekopogom, hogy kb egy éve jók benne az izzók. Egyébiránt elöl-hátul kiégeti őket viszonylag hamar.  De én ilyennek (is) szeretem. 
|
|
|
|
|
|
|
|
...az izzócserék apropóján! Épp most péntek este cseréltem én is a 480as helyzetjelző izzóját, persze ezt is indulás előtt veszi észre az ember..., a 480asnál meg ugye egész érdekes a csere, mondjuk nem bonyolult, de nem egyszerű "izzófoglalat kivesz-rosszat kicsavar-újat becsavar-izzófoglalatot visszatesz" folyamatsor. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nem tudom... Pár éve kezdett rendetlenkedni a belem. Gyerekkoromban nem volt ilyen gondom. Reggeli kakaó, vajaskenyér, tej, tejszin, túró, mindenféle sajtok. Sose volt gondom.
|
|
|
|
|
|
|
|
Úgy tűnik nekem 9-én sem jön össze a sztékolás 
|
|
|
|
|
|
|
|
Én még azt tenném hozzá hogy az izzókat mindig párban illik cserélni. Tapasztalat hogy ha kiég a bal oldali tompított, és csak azt cserélem, akkor megy utána a jobb oldali is hamar.
Amúgy izzó függő is a dolog, én eccer a romnepperünktől vettem egy kazal überkafa pilácsot, de pár napnál egyik sem bírta tovább, valami olasz szutyok volt. Tungsramot kell venni, az jó 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisgyereknél a tejallergia xopás. Emlékszem mi '91-'92-ben micsoda kanosszát jártunk a laktózmentes tápszerért, csak külön kérvényre lehetett receptet kapni, amivel Budapest egyetlen patikájában kiválthattuk, előre egyeztetett időpontban hosszas sorban állás után. (Xopjon így hét évig non-stop aki még nosztalgiázik a kádár éra után.)
Inkább kimentem Ausztriába, ott csak bementem a DM-be oszt vettem tíz dobozzal, ráadásul olcsóbb volt mint itthon.
Abban nem hiszek, Páppá, hogy neked 40 évesen ez derült ki. Ott valami sántít. :-D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tpeter írta:
Sziasztok!
Kíváncsi lennék, hogy vajon az is szériahiba e, hogy kedvenc V70-esünk "eszi" az izzókat. Rövid időn belül egy H7-es és 2 helyzetjelző az áldozat. Kell e további okot keresni vagy maradjak a tüneti kezelésnél? Tudom, ennél nagyobb gondja ne legyen, de akkor is...
Nézd meg, nincs-e baj a töltéssel (túltöltés), valamint nem érintkezési hibás valamelyik csatlakozó, amelyik a kérdéses izzókhoz menő vezetéket viszi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mondtam Neki, de nem érdekli. Arról meg nem is beszélve, hogy autó nélkül... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sziasztok!
Kíváncsi lennék, hogy vajon az is szériahiba e, hogy kedvenc V70-esünk "eszi" az izzókat. Rövid időn belül egy H7-es és 2 helyzetjelző az áldozat. Kell e további okot keresni vagy maradjak a tüneti kezelésnél? Tudom, ennél nagyobb gondja ne legyen, de akkor is...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lassan itt a nyakunkon Szept 24-25-26, és kevés a jelentkező.
FRISSÍTÉS:
Tessék csak tessék jelentkezni!
Lütyemitye -Halálfarkán kis elbújós relaxálós hétvégi tali szept.24-25-26.
Eddig jelentkeztek:
- fargo & fijja s kuttyájja nem alszunk ott, de a csapattal tartunk napközbe', meg este is.
- kopiteki vsz nem lesz már meg az autóm, viszont vasárnap reggel haza kell jönnöm, gyereknek szülinapja vanik, de ez mellékes, mert úgyis egy héttel később ünnepeljük.
- DaniS70 és Vikikéje + opciósan 1fő (aranyos anyós), aki flódnit süt a bandának.
- gszilag + szülinapos Móni, hoznak tortát mindenkinek. kettőt.
- Brukner + Bruknerné, ők a veresssről gondoskodnak.
- Bogyó és a zasszony vsz. csak szombat reggeltől estig, mert pénteken és vasárnap meló van...
- Volvószív3 + 1 fő
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lassan itt a nyakunkon Szept 24-25-26, és kevés a jelentkező.
FRISSÍTÉS:
Tessék csak tessék jelentkezni!
Lütyemitye -Halálfarkán kis elbújós relaxálós hétvégi tali szept.24-25-26.
Eddig jelentkeztek:
- fargo & fijja s kuttyájja nem alszunk ott, de a csapattal tartunk napközbe', meg este is.
- kopiteki vsz nem lesz már meg az autóm, viszont vasárnap reggel haza kell jönnöm, gyereknek szülinapja vanik, de ez mellékes, mert úgyis egy héttel később ünnepeljük.
- DaniS70 és Vikikéje + opciósan 1fő (aranyos anyós), aki flódnit süt a bandának.
- gszilag + szülinapos Móni, hoznak tortát mindenkinek. kettőt.
- Brukner + Bruknerné, ők a veresssről gondoskodnak.
- Bogyó és a zasszony vsz. csak szombat reggeltől estig, mert pénteken és vasárnap meló van...
- Volvószív3 +1 fő
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Morgo888 Morgosson írta:
Még egy apró megjegyzés, a fentiekhez nem kapcsolódva: használt autót nagyrészt az vesz, akinek CSAK arra van pénze:-((([/quote]
Egyetértek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nem jó, de kezelhető, meg kell tanulni együttélni vele. Nekem 40 éves korom után jött ki, semmiféle tejterméket nem tudok fogyasztani. Mondjuk túl sokat nem is eszem. Maradnak a kemény sajtok(trapista, ementáli), és a szójatej a kávéba. Asszonypajtás laktózmentes tejföllel főz. Kapható tej, túró, még túró rudi is. Persze egy ilyen kicsi babánál ez még nem jáccik, de késöbb lehet kell majd.
|
|
|
|
|
|
|
|
Morgo888 Morgosson írta:
fargo írta:
Morgo888 Morgosson írta:
Egy biztos: kizártnak tartom, hogy egy ilyen brand alapvető egységei ilyen ordas hibákat produkálnak...)
Hátakkó'... jobb ha megbékélsz a gondolattal, mert ez a vezérlő hiba a 850/S-V70 szériánál bizony típushiba. Jól ismert típushiba.
Azt is elárulom, hogy a Volvo megbízhatóság szempntjából a 90-as évek eleje óta bizony messze elmarad az élvonaltól. Ha ehhez hozzáveszed hogy az élvonal meg jócskán lecsúszott ahhoz képest, ami régen volt, hát a kép elég siralmas. El kell fogadni hogy manapság a sokadik tulajdonoson kívül már senkinek sem érdeke hogy egy autó 6 éves kora után is működjön. Ennek megfelelően tervezik az egységeit, ma már nincs olyan hogy nagyapó szépen karbantartott Peugeot 306-osával jár 30 évig. Tíz év után nemhogy alkatrészt nem kap hozzá, de atomjaira is hullik az egész. Igen, a Volvo is 
Kedvenc gondolatmenetem, amikor anyámék azzal piszkálnak, hogy vegyek már egy normális új autót, ne b.szakodjak állandóan valami használt szarral: kérdem, mennyivel is kezdétek törleszteni a Fabia 1.4 16V-t??? Negyvenakárhányezerrel... És most (svejci frank)? Hát, duplája!?
No mondom, ha én havonta 40 ezret (70-et???) +üzemanyag rá tudnék költeni a szar használt autómra, akkor meg aztán végleg nem újat vennék, de legalábbis addig nem, amíg végleg meg nem adja magát... A két autó ugyanis még mindig nincs köszönőviszonyban sem egymással:-(((
Aki használt autót vezet, meg kell hogy békéljen azzal a gondolattal, hogy ez már törődést igényel (az új is, de azt a kötelező szervíz leveszi a válladról... és a számládról). Aki ezt nem tudja elfogadni, hogy időnként bele kell bújni a motortérbe, az tényleg járjon új kocsival... Én a 850-nel úgy kezdtem, hogy a létező összes irodalmat beszereztem hozzá és bár egyre kisebb lelkesedéssel, de egyre nagyobb rutinnal fogok neki a kisebb problémáknak. Természetesen ha elfárad a turbó vagy kikönyököl a motor, akkor 'game over' ((
Én a kedves anyámnak ilyenkor megmutatnám, hogy az 1996-ban befejezett 850-es és az általam jogosan ipari hulladéknak titulált Fóbia között még mindig fényévnyi különbség van. Aztán mutatnék néhány frontális karambolt mutató képet, ahol sajnos a Fábiákból csak a hátsó ajtó jelvénye alapján vehető ki, hogy milyen autóról beszélünk. Aztán az ár...
Hm, én az S70-est majd' négy éve 1,4 millióért vettem, most kb. 8-900 ezret ér. Értékvesztés: kb. 500 ezer ft. Egy 2007-es Fóbia most van 1,4-ért és annak 3 körül volt az új ára. Értékvesztése így uszkve 1,5 millió. És akkor ugye nem beszéltem a kamatokról, ami majd még egy millió többletet (illetve bukást) jelent.
A fogyasztást és szervízdíjakat most hagyjuk...
Arról meg végképp nem beszéltem, hogy egy bölcs mondás szerint: "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér". Ezt a mai állás szerint 220ft-os svájci franknál ugye nem kell részleteznem...
Ezek után én már bele sem goldolok, hogy inkább vettem volna pár éve egy új autót hitelre...
Amúgy a haverom pont akkor vett egy új Polo-t (az volt az álma, ma V70-ben ül és áldja az eget), neki a 3,2milliós ára a hitel kifizetése után min. 4 körül állt meg, nem beszélve arról az apróságról, hogy tavaly nyáron az autót ellpoták, pont 3 hónappal az utolsó részlet kinyőgése után - így Casco sem volt...
Szvsz:
Nem szeretném magam belepasszírozni egy kis, olcsón fenntartható (ha-ha-ha) , ámde szarabb autóba, csak mert új és jó.
|
|
|
|
|
|
|
|
'Napot!
Megválnék egy szett Draco alufelnitől. 740/940-re tökéletes, 960-ra 1994-ig. Nem üt, nem ráz, mechanikailag(vagy hogy kell ezt hívni) tökéletes, esztétikai hibája viszont van. 15", 5x108, ET25. Ár: 22e Ft, alkudni lehet, de ne nagyon
Akit érdekel, írjon
Figyelem: Szándékosan elrejtett szöveg!Paci: bocs ha itt nem szabad hirdetni, akkor töröld plíz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jóreggelt SE!
Bántás nélkül: hagyd abba a dohányzást.
|
|
|
|
|
|
|
|
fargo írta:
punny...
Sakálatos jóreggelt!
Mi az, hogy punny??  Szombat-vasárnap egy 17 fős kiscsapatot vittünk Bodrogkisfaludra, a 4xx-esek nyáreleji találkozójának a helyszínén volt a szállásunk; nagyszerű hely, bevált, így újra odamentünk és a csoda, hogy mindkét napra remek időt kaptunk (szombaton 11kor a szalonnasütésünk után volt egy éjszakai zühé, de az már nem zavart)! Vasárnap "aktív" szabadidős tevékenység következett a Zempléni kalandparkban; az enyhébb libegő és a már élvezetesebb bobozás után következett a kihívás, amit teljesített a társaság kétharmada, úgy, hogy igazán végig sem gondoltuk, mire vállalkozunk.
A túravezetőnk, Pali somolygott, hogy mi tényleg a piros pályát szeretnénk (4 fokozat van, a piros a 3., a 4., a fekete az extrémebb)?? Aztán látva, hogy nem tud meggyőzni minket, le a kalappal előtte, remekül végigvezetett minket...; a sherwood-i erdőlakók hol sem voltak mellettünk
Most kellemes izomlázzal a karjaimban klattyogtatok a monitor előtt... Ajánlom a helyet egy jó kis hétvégére a csapatnak, ha igény lesz rá, leszervezem!
|
|
|
|
|
|
|
|
Morgo888 Morgosson írta:
Ha a hibát valóban a VEZÉRLŐBEN elengedett forrasztás okozza, hát az elég gáz, mert ilyen hibákat utoljára a Videoton tévék tudtak, bár igaz hogy repülőgép is esett már le forrasztási hiba miatt:-(((
Pontosan ugyanaz a probléma, mint az említett tévékben. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PEPITA írta:
Ugyanilyen ABS ketyere van az S90-ben is?
Szerintem nem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tisztelt Fórumlakók!
Értekeztem egyik topiktárssal és ennek következtében úgy érzem, a helyére kell tgyek egy félreérthető kijelentésemet pl. az ABS-vezérlő javítása kapcsán:
NEM állítom és NEM is gondolom azt, hogy a szakszervizek az ilyen jellegű munkák végzésekor ún. 'lehúzzák' az ügyfeleket, nem hiszem hogy vezetékek-forrasztások és ellenállások óradíjas méregetése olcsóbb lenne, mint egy gyors, de bizonyosan eredményes egység-csere. Ha ez jött le a mondanivalómból, akkor elnézést, nem ilyen szándékkal szóltam hozzá.
Kéretik ezért ennek figyelembe vételével átolvastatni ismételten a bejegyzést, aminek zanzásított lényege az, hogy tapasztalatom szerint idővel, türelemmel és némi ismerettel felvértezett tulajok maguk is nekiállhatnak a hibakeresésnek... más akinek van kedve...
Még egy apró megjegyzés, a fentiekhez nem kapcsolódva: használt autót nagyrészt az vesz, akinek CSAK arra van pénze:-(((
|
|
|
|
|
|
|
|
Jó reggelt Mindenkinek!
Süt a nap 
|
|
|
|
|
|
|
|
Jó reggelt!
@Toxic11
Örülök, hogy találkoztunk és szintúgy örülök, ha tudtam segíteni.
Személyesen is beszéltünk az autó hibájáról, de most így olvasva és laikus szemmel, az a gyanúm, ez "egyszerű" kontakt hiba. Apám 940-én Lestyán Pali minden csatlakozók meg mifenét átforrasztott még sok évvel ezelőtt és hibátlanul, hibajel nélkül működött a gép.
@Pepita vs hűtőszekrény  Jó a sztori!
@Madár6 hívjál fel és ha jó kedvemben találsz, átviszem a rendszámkereteket! Remélem a mozgásképtelenséged nem valami betegség-sérülés-műtét következménye!?
|
|
|
|
|
|
|
|
fargo írta:
Morgo888 Morgosson írta:
Egy biztos: kizártnak tartom, hogy egy ilyen brand alapvető egységei ilyen ordas hibákat produkálnak...)
Hátakkó'... jobb ha megbékélsz a gondolattal, mert ez a vezérlő hiba a 850/S-V70 szériánál bizony típushiba. Jól ismert típushiba.
Azt is elárulom, hogy a Volvo megbízhatóság szempntjából a 90-as évek eleje óta bizony messze elmarad az élvonaltól. Ha ehhez hozzáveszed hogy az élvonal meg jócskán lecsúszott ahhoz képest, ami régen volt, hát a kép elég siralmas. El kell fogadni hogy manapság a sokadik tulajdonoson kívül már senkinek sem érdeke hogy egy autó 6 éves kora után is működjön. Ennek megfelelően tervezik az egységeit, ma már nincs olyan hogy nagyapó szépen karbantartott Peugeot 306-osával jár 30 évig. Tíz év után nemhogy alkatrészt nem kap hozzá, de atomjaira is hullik az egész. Igen, a Volvo is
Kedvenc gondolatmenetem, amikor anyámék azzal piszkálnak, hogy vegyek már egy normális új autót, ne b.szakodjak állandóan valami használt szarral: kérdem, mennyivel is kezdétek törleszteni a Fabia 1.4 16V-t??? Negyvenakárhányezerrel... És most (svejci frank)? Hát, duplája!?
No mondom, ha én havonta 40 ezret (70-et???) +üzemanyag rá tudnék költeni a szar használt autómra, akkor meg aztán végleg nem újat vennék, de legalábbis addig nem, amíg végleg meg nem adja magát... A két autó ugyanis még mindig nincs köszönőviszonyban sem egymással:-(((
Aki használt autót vezet, meg kell hogy békéljen azzal a gondolattal, hogy ez már törődést igényel (az új is, de azt a kötelező szervíz leveszi a válladról... és a számládról). Aki ezt nem tudja elfogadni, hogy időnként bele kell bújni a motortérbe, az tényleg járjon új kocsival... Én a 850-nel úgy kezdtem, hogy a létező összes irodalmat beszereztem hozzá és bár egyre kisebb lelkesedéssel, de egyre nagyobb rutinnal fogok neki a kisebb problémáknak. Természetesen ha elfárad a turbó vagy kikönyököl a motor, akkor 'game over'  ((
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jó reggelt!
Tisztelt Fargo (és Pizo)!
Nem elvitatva az állításaitokat, én azt tudom, hogy konkrétan nekem az ABS-vezérlővel még dolgom nem akadt, szemben az ABS-jeladó vezetékének szálszakadásával, illetve a jeladóra menő vezeték csatlakozójának kontakthibájával. Ez utóbbit furmányosan kiküszöböltem úgy, hogy a csatit körül kinyomtam víztaszító pasztával, a vezeték rázkódásából eredő hibák pedig... hát valóban, ez ilyen:-(((
Én nem adok vagyonokat a vajpuha gyári vezetékért, eddig a régi centrifugák puha, gumis vezetékei elég jól bírják...
Lehet hogy csak szerencsém van, de én korainak tartom még a vezérlő fikázását. Ha a hibát valóban a VEZÉRLŐBEN elengedett forrasztás okozza, hát az elég gáz, mert ilyen hibákat utoljára a Videoton tévék tudtak, bár igaz hogy repülőgép is esett már le forrasztási hiba miatt:-(((
|
|
|
|
|
|
|
|
Próbáld meg a Prospan nevezetű folyadékot köhögés ellen, a fokhagymás mézet továbbra is, amennyiben felnőttről van szó, még a kalapkúra is jó lehet.
Longboat írta:
Szebb reggelt.
Mondjatok már valami terápiát erős nátha, valamint hosszú és szűnni nem akaró köhögőrohamok esetére. 
Fokhagymás méz, tea, strepsils, suspensio terpini már megvolt.
|
|
|
|
|
|
|